Danske arbejdspladser er blevet mere grå på toppen
Gråt hår og stor erfaring er blevet mere populært på de danske arbejdspladser, viser en ny analyse.
Det viser en ny analyse, som KL's analysemagasin Momentum, som DR P4 København har kigget nærmere på.
Tendensen ses blandt andet tydeligt i Ballerup, hvor 28 procent flere af de ældre mellem 60 og 64 år var i arbejde i 2015 sammenlignet med 2008.
Det skyldes blandt andet, at mange af de store virksomheder i Ballerup mangler arbejdskraft. Det siger formanden for kommunens Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalg, Musa Kecek (S).
- I en situation som nu, hvor beskæftigelsen er stigende, og der er mangel på arbejdskraft, så tænker virksomhederne, at der er stort potentiale i at række ud til vores seniormedarbejdere, siger han til DR P4 København.
Med tilbagetræningsreformen fra 2011 blev både efterløns- og pensionsalderen gradvist hævet. Og det skabte ifølge økonomiprofessor Torben Andersen en frygt for, at man ville skubbe de ældre ud af arbejdsmarkedet. Men den bekymring ser nu ud til at være gjort til skamme, vurderer han.
- Nu kan man se, at der faktisk har været en meget kraftig stigning i beskæftigelsen – oveni købet henover nogle år med finanskrise, siger han til DR P4 København.
I Ældresagen glæder man sig over udviklingen.
- Det gør, at flere seniorer får lov at blive på arbejdsmarkedet så længe, de vil og kan. Og at seniorer, som for eksempel er blevet arbejdsløse, får nemmere ved at få et arbejde igen, siger økonom i Ældresagen, Anna Sophie Debel til DR P4 København.
Tilbage i Ballerup Kommune tilslutter man sig den holdning, siger Musa Kekec (S) og tilføjer, at det ikke bare gavner de ældre selv, når flere kommunens seniorer bliver længere på arbejdsmarkedet.
- Det betyder, at vi sparer nogle penge, samtidig med at vi får nogle skatteindtægter. Og det kan kanaliseres til nogle andre projekter – både til gavn for de ældre men også for børnefamilierne, siger han til DR P4 København.